Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Buræg

Hovedparten af produktionen foregår i æglægningsbure, hvor hønerne går i små grupper.

Danske æg produceres i "velfærdsbure" (stimulus berigede bure hvor hønerne har  adgang til både rede, sandbad, siddepind og til at slibe kløer). Denne type bure er lovkrav i EU, men i resten af verden har man ikke de samme regler.

En burhøne...

...lægger æg i ca. 434 dage (ca. 14 måneder), hvorefter den udsættes (slagtes eller sælges til Chickpulp som anvendes til minkfoder).

...lægger omkring 381 æg svarende til 24 kg i denne periode dvs. 6-7 æg om ugen.

...optager ca. 47 kg. foder i æglægningsperioden.

...må ikke næbtrimmes 


Hver høne skal have 750 cm2 burareal , og der må maksimalt være 10 høner i et bur. Der er krav om strøelse, reder, kloslibningsanordninger og siddepinde. Der behøver ikke at være vinduer i stalden, og hønerne kommer ikke ud i en hønsegård, men lever i bure. 

Se film om burægproduktion her: