Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Økologiske æg

Økologiske æg er æg, som produceres af høner som kan bevæge sig frit i stald og på udeareal, og som bliver fodret med økologisk foder. I staldene skal hønerne udover dagslys have reder og siddepinde, og der må maksimalt være 6 høner pr. m2 . Derudover skal mindst 1/3 af gulvarealet være dækket med enten strå, høvlspåner, sand eller tørv. Hønerne må ikke næbtrimmes.


En økologisk høne... 

...lægger æg i ca. 398 dage (ca. 13 måneder), hvorefter den udsættes (slagtes eller sælges).

...lægger omkring 327 æg svarende til 20,6 kg i denne periode dvs. 6 æg hver uge. 

...optager ca. 46 kg. foder i æglægningsperioden, men fortærer herudover en del grovfoder.


Flokke med økologiske høner består af op til 3000 stk.

Ligesom andre økologiske dyr skal hønsene have mulighed for at komme ud året rundt. Hver høne skal have mindst 4 kvadratmeter udeareal. Derudover skal der være mere end én hønsegård, så de enkelte hønsegårde kan være fri for høner mindst 60 dage om året eller 120 dage hvert andet år i vækstsæsonen, så vegetationen kan gro frem igen.