Åben omelet med bagte jordskokker, syltede rødløg og estragon
Det skal du bruge
2 personer
Ca. 30 minutter
Syltede rødløg
1 rødløg
Salt
2 spsk æbleeddike
1 tsk akaciehonning
Omelet
6 æg
1 ½ dl mælk
Salt og peber
Bagte jordskokker
300 g jordskokker
1 spsk olivenolie
5 kviste timian
2 tsk salt
Pynt
2 kviste bredbladet persille
Sådan gør du
Pil rødløg, halver og snit i helt fine strimler. Kom rødløg i en skål og mariner med lidt salt, eddike og honning. Lad løgene trække i 15-20 minutter, så de smider den værste skarphed, men stadig har lidt sprødhed.
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask jordskokker grundigt, så al jord kommer af. Skær jordskokker ud i grove stykker. Gem en hel jordskok til tynde skiver. Skyl og hak timian. Kom jordskokker i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie, hakket timian, salt og vend det godt rundt.
Sæt fadet i ovnen og bag jordskokker i ca. 15-20 minutter, til de har fået flot gylden farve og er blevet møre. Tag jordskokkerne ud og lad dem køle lidt af.
Skær den sidste jordskok i helt tynde strimler med et mandolinjern eller en skarp kniv. Læg skiverne i en skål med koldt vand, så de holder sig sprøde og hvide.
Slå æg ud i en skål. Tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen med en gaffel.
Varm olie på en pande ved middel varme. Tilsæt halvdelen af æggemassen, og når den begynder at sætte sig, vendes omelet og steges færdig på den anden side.
Vend omeletten ud på en tallerken og hold den varm, mens du laver en omelet med resten af æggemassen.
Alternativt kan man også bare lave én stor omelet og dele den i to, når den skal serveres.
Skyl og tør persille.
Anret omelet med de bagte jordskokker, rå jordskokker, de syltede løg og bredbladet persille på toppen.