Æg: What’s not to like?

Det er noget af en rejse ægget har været på - fra kolesterol-synder til superfood. En ny analyse har undersøgt æggets plads på tallerkenen. Nu og i fremtiden.

Tidligere associerede mange ofte æg med forhøjet kolesterol. Nu forbinder de det med sundhed, protein og mæthed. Og så vil de fleste gerne spise æg som en del af et grønt måltid, fordi æg bidrager med både protein og større mæthedsfornemmelse.

Trendsætterne er glade for æg
Ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv har æg fået et fantastisk image. Den nye analyse viser, at danskerne i gennemsnit spiser 3,8 æg om ugen. De 60-70 årige spiser flest og de 18-29 årige spiser færrest. Og så er der mad-trendsætterne, som i gennemsnit spiser fem æg om ugen og bl.a. derfor kan ægget komme til at fylde endnu mere på tallerkenen fremover.

Æggenes alsidighed i et grønt måltid
Æggenes alsidighed gør, at de kan spises døgnet rundt. Over 90 % siger, at æggene kan bruges i mange retter og er mættende. Samtidig vil mange gerne bruge æg i de grønne måltider, for at sikre, at de får nok protein og bliver mætte.

Æg i indkøbskurven – hvad har betydning?
Men det er ikke kun sundhed, der får æggene til at lande i indkøbskurven. Økologi, bæredygtighed og pris er faktisk de kriterier, der har størst betydning. Derudover har det også betydning, om æggene er danske - seks ud af ti kigger ofte eller altid efter, om æggene er danskproduceret.

Find hele analysen “Positiv udvikling i æggets image” her.

Anina Kjær