Det perfekte pocherede æg

 
04_Det+perfekte+pocherede+æg1.jpg
 

Det skal du bruge

4 personer
Ca. 10 minutter

 
  • Vand

  • Eddike

  • Salt

  • 4 æg

 

Sådan gør du

Kom vand i en pande med låg eller en gryde. Kom så meget vand i, at det næsten når kanten og tilsæt vand og eddike. Varm vandet op til lige under kogepunktet.

Slå æggene ud i tekopper – 2 i hver kop.

Hæld æggene i vandet helt nede ved vandoverfladen – hæld dem i samtidig fra hver side af panden. Læg låg på og fjern panden fra varmen. Lad dem stå i 4 minutter for L/XL æg (3 minutter for helt flydende blomme og mindre æg). Tag æggene forsigtigt op med en ske og lad dem dryppe af.

Server ægget med grønt tilbehør i sæson. Her på billedet er det serveret med surdejsbrød, stegt grønkål og ristede hasselnødder.

Anina Kjær