Grønne kikærtepandekager

 
GR+ÿNNE+KIK+åRTERPANDEKAGER.jpg
 

Det skal du bruge

4 personer
Ca. 45 minutter

 

Dej

  • 160 g kikærtemel

  • 3 æg

  • 5 dl mandeldrik

  • ½ tsk salt

  • 100 g spinat

  • 1 lille bundt bredbladet persille

  • 2 spsk kokosfedt til stegning

Tilbehør

  • 1 lille bundt mynte

  • 1 lille bundt koriander

  • 50 g saltede mandler

  • Evt. 2 dl creme fraiche

Fyld

  • 1 dåse kikærter, 240 g

  • 1 tsk kokosfedt

  • 1 spsk sesamfrø

  • 1 spsk chiliflager

  • 300 g kogt kylling i mindre stykker

  • 300 g spidskål

  • 1 tsk ristet sesamolie

 

Sådan gør du

Rør kikærtemel, æg, mandeldrik og salt sammen i en skål.

Skyl spinat og persilleblade, hak groft og kom det i skålen. Blend med en stavblender til en ensartet konsistens, der bliver grøn.

Smelt lidt fedtstof på en pande ved god varme. Bag pandekagerne i ca. 3 minutter på hver side til de er gyldne.

Steg kikærter i kokosfedt ved god varme sammen med sesamfrø og chiliflager til de bliver gyldne og sprøde. Tilsæt kylling og varm det hele godt igennem.

Snit spidskål helt fint. Vend spidskål og sesamolie i lige til sidst.

Skyl mynte og koriander.

Pynt med mynteblade og koriander og evt. microspirer. Drys med groft hakkede, saltede mandler.

Server evt. creme fraiche til.

Anina Kjær