Riboflavin

B2-vitamin, også kaldet riboflavin, er et vandopløseligt vitamin der bl.a. findes i æg. 100 g æg indeholder 0,44 mg, svarende til 0,26 mg pr æg. Det anbefalede daglige indtag er 1,4 mg, og ved at indtage ét æg dækkes ca. 20% af dette.

Ved at spise 100 g æg indtages man over 30% af den anbefalede daglige mængde, hvorfor ægget kan tildeles den EU godkendte ernæringsanprisning: ”Rig på riboflavin”.

Vitaminet medvirker i en række enzymsystemer, der bl.a. er nødvendige i kroppens energiproduktion. Det fungerer også som en antioxidant og hjælper til ved vedligeholdelse af hud, slimhinder og syn.  

De primære kilder til riboflavin er mælk, kød og kornprodukter. Omkring 50-60% af kostens indhold af vitaminet optages, men et højt indtag af kostfibre kan være med til at øge optagelsen.

Anina Kjær