Brioche boller med kartoffelmos

 
 
BRIOCHE.jpg
 

Det skal du bruge

20 stk.

 
  • 60 g vand

  • 60 g helæg

  • 150 g fløde

  • 20 g Gær

  • 450 g Manitoba mel

  • 20 g sukker

  • 11 g salt

  • 120 g kartoffelmos (rester fra varm mad)

  • 60 g smør

Smørrelse:

  • 10 g æggeblomme

  • 2 g vand

 

Sådan gør du

Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.

Under omrøring tilsæt manitobamel.

Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.

Rør 2 minutter ved lav hastighed.

Tilsæt smør i mindre klumper mens dejen ælter ved lav hastighed.

Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca 10 minutter til den slippe skålen.

Lad dejen hæve ca 30 minutter til dobbelt størrelse.

Rul brede, flade boller a 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir.

Lad hæve ca 20 minutter.

Pensl eller spay bollerne med ægge-flødeblanding.

Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.

Anina Kjær