Citronmousse uden husblas

 
 
CITRONMOUSSE.jpg
 

Det skal du bruge

10 portioner af 100 g

 
  • 60 g Maizena

  • 120 g sukker

  • 1,6 dl/160 g citronsaft

  • 20 g citronskal

  • 130 g æggeblommer

  • 5 g loppefrøskaller/ HUSK 0,5 dl vand

  • 170 g æggehvider

  • 60 g ekstra sukker

  • 3 dl fløde

  • Evt. 1 dl flødeskum til pynt

 

Sådan gør du

Forberedelse

Bland Maizena, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde.

Bring massen i kog under piskning og lad massen koge i ca. 8-10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver ”melet” smag til fromagen.

Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen.

Fjern fra varmen og hæld straks massen i en skål og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.

På dagen

Bland loppefrøskaller og vand og rør det godt sammen.

Lad det stå mindst 15 minutter til det er tykt.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen mens du pisker til du har en sej og luftig marengs.

Pisk fløde til stift flødeskum.

Rør den kolde citronmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen og vend det i marengsen.

Vend derefter flødeskum forsigtigt i.

Fordel fromagen i 10 portionsskåle eller server den i en stor serveringsskål.

Stil den på køl i mindst en time inden servering.

Pynt evt. med flødeskum og lidt knas inden servering.

Anina Kjær