En grøn version af boller i karry med ingefær syltede gulerødder

 
GROENNE-BOLLER-I-KARRY.jpg
 

Det skal du bruge

Ca. 2 kg fars

 

Hakket grønsagsblanding

  • 625 g kogte store hvide bønner /smørbønner (de skal stadig have bid)

  • 150 g blomkål med stok delt i 6-8 både

  • 75 g grønne ærter

  • 25 g bladselleri i hele stænger

  • 40 g hele forårsløg

  • HAK DET HELE PÅ KØDHAKKER 5 mm HUL

Boller

  • 700g hakket grønsagsblanding

  • 0,8kg kogt quinoa (stadig med bid)

  • 120g hvedemel

  • 120g rasp

  • 60g lys soya

  • 10 g salt

  • 2 g friskkværnet peber

  • 300 g helæg

Ingefærsyltede gulerødder

  • 600 g sukker

  • 1 liter lager eddike

  • 300 g ingefær i skiver med skræl

  • 1 kg gulerødder i tynde skiver eller strimler (1-2 mm tykke)

  • Kog lagen godt igennem og hæld den skoldhed over gulerødderne Luk med tætsluttende låg

  • Lad afkøle helt og gerne et par dage før brug

  • Brug også til jordskokker/rabarber og andet

 

Sådan gør du

Dag 1

Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5 mm.

Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”

Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg og rør igen et par minutter ved høj hastighed.

Sæt farsen på køl og lad trække til næste dag.

Dag 2

Smør hulbakkerne med fedtspray

Form farsen i boller a 45 g (3 stk pr person) og Sæt bollerne i hulbakker.

Damp 50% 150 grader i 20 minutter

Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter så de kan håndteres uden at gå i stykker.

Portioner bollerne 3 stk pr person (120 g) og hæld den 180 g brændvarme sovs over.

Server med 100 g kogte ris og 50 g ingefærsyltede gulerødder

Anina Kjær