Fyldte pandekager med karryris og indisk spinat

 
FYLDTE-PANDEKAGER.jpg
 

Det skal du bruge

10 pers/10 stk. pandekager

 

Spinatsovs

  • 200 g løg i tern 1x1 cm

  • 15 g hvidløg

  • 15 g frisk grøn chili

  • 20 g frisk ingefær

  • 20 g neutral olie

  • 3 g spidskommen

  • 5 g garam masala

  • 3 g blendet, tørret koriander

  • 3 g gurkemeje

  • 500 g frossen spinat + væden fra spinat

  • 200 g friske tomater i tern 2x2 cm

  • 5 g sukker

  • 170 g yoghurt sødmælk

  • 5 g salt

  • 2 g friskkværnet peber

One pot karry-ris

  • 150 g løg i både 0,5 cm

  • 20 g olie

  • 6 g karry stærk

  • 150 g basmati ris, vasket

  • Ca. 4 dl vand

  • 200 g kokosmælk

  • 150 g broccoli snittet 0,5 cm

  • 150 g gulerødder i strimler 0,5x0,5x3

  • 200 g grønne flækærter, kogt

  • 6 g salt

  • 150 g Springløg snittet 0,3 cm

  • 80 g frisk koriander, hakket

  • 10 stk. pandekager (20 cm diam)

  • 200 g revet mozzarella

 

Sådan gør du

Karry-ris

Steg løgene i olie og rist til løgene bruner.

Tilsæt karry og rist det grundigt i ca. 3 minutter. Tilsæt ris og rist 2 minutter

Tilsæt vand og kokosmælk.

Kog retten op og rør i gryden.

Lad retten koge ved svag varme i 10 minutter. Fjern gryden fra varmen.

Tilsæt broccoli, gulerødder og flækærter. Vend det hele sammen og lad stå i 10 minutter under låg.

Afkøl risene lidt og tilsæt forårsløg og koriander.

Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risretten ikke er tilpas sovset

Rul eller fold pandekagerne med 150 g pr stk.

Spinatsovs

Kom løg, hvidløg, chili, ingefær og olie i en blender og blend det hele groft.

Hæld i tykbundet gryde eller kipsteger og steg til det bruner let.

Tilsæt spidskommen, garam masala, tørret blendet koriander og gurkemeje og steg 2-3 minutter.

Tilsæt spinaten og dæk retten med låg. Lad simre 5-7 minutter.

Tilsæt de friske tomater, sukker og yoghurt og kog retten igennem.

Anina Kjær