Farsbrød med løgsovs og ribsgele

 
 
FARSBROED.jpg
 

Det skal du bruge
Antal pers. 10

 
  • 3 g loppefrøskaller/Husk 0,075 l vand

  • 300 g brune champignon/kejserhatte i tern 1x1

  • 200 g løg i tern 1x1

  • 10 g hvidløg hakket fint

  • 40 g olie til stegning

  • 200 g limabønner kogt al dente

  • 90 g havregryn

  • 220 g kogte hvid quinoa

  • 10 g stærk sennep

  • 10 g tamari

  • 75 g valnødder hakket 1x1

  • 10 g salt

  • 2 g friskkværnet peber

  • 2 g frisk løvstikkeblade og stilk hakket fint

  • 120 g helæg

  • Løgflødesovs seperat opskrift 1,5 kg sovs

 

Sådan gør du

Bland husk og vand og lad det stå i 10 minutter

Skær svampene i tern 1x1 cm og steg dem på en tør pande til al væske er fordampet.

Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie

Hak limabønnerne groft, ca. 1x1cm

Bland limabønner, havregryn, quinoa, sennep, tamari, salt og peber.

Tilsæt det tyknede husk

Tilsæt valnødder, svampe, stegte løg, salt og peber

Rør det hele hurtigt sammen på røremaskinen med spaden så farsen lige hænger sammen, men ikke bliver for ensartet.

Tilsæt æg og rør et øjeblik

Form farsen til 2 stk. farsbrød

Bag ca. 30 minutter ved 180 grader.

Overhæld farsbrødet med varm sovs og server straks med ekstra ribsgele.

Anina Kjær