Kikærtepandekager

 
KIKAERTEPANDEKAGER_01.jpg
 

Det skal du bruge

10 pandekager 20 cm diameter

 
  • 125 g kikærtemel

  • 125 g fint hvedemel

  • 5 g salt

  • 1 g friskkværnet peber

  • 350 g kærnemælk

  • 2 g hvidløg, revet fint

  • 1 g spidskommen

  • 5 g frisk oregano eller basilikum, finthakket

  • 300 g æg

  • 40 g olie


Sådan gør du

Bland kikærtemel og durummel med salt.

Pisk kærnemælken i, så dejen bliver glat.

Tilsæt hvidløg, spidskommen og hakket krydderurt.

Pisk æggene i dejen.

Pisk olie i dejen.

Lad dejen hvile 30-60 minutter.

Pisk dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.

Opvarm en pande 20 cm diam med en smule olie til den første pandekage.

Bag pandekagerne (ca. 80 g pr stk.) ved høj temperatur så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.

Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.

 
Anina Kjær