smørrebrød med Jordskokker, porremayo, syrlige æbler og sprødt løgdrys

 
JORDSKOKKER-PORREMAYO.jpg
 

Det skal du bruge

10 halve madder

 
  • 25 g Sprøde løg (separat opskrift)

  • 10 g radiseskud

JORDSKOKKER

  • 0,5 kg Vaskede Jordskokker med skræl

  • 10 g rapsolie

  • 3 g Salt

  • 2 g Friskkværnet peber

  • Vend de rensede jordskokker med olie, salt og peber og bag i ovnen ved 120 grader i ca 2 timer til jordskokkerne er super møre og skallen næsten karamelliseret.

  • Hvis jordskokkerne er meget store, så del dem i halve før servering.

  • Dæk jordskokkerne til og afkøl til næste dag

MAYO

  • 50 g Mørkegrøn porretop

  • 150 g Neutral olie

  • 50 g æggeblomme

  • 10 g Sennep

  • 10 g Eddike

  • 3 g Salt

  • 2 g Friskkværnet peber

RESTEN

  • 30 g Røde Æbler med skræl

  • 10 g Æbleeddike

  • 0,3 kg bagte jordskokker

 

Sådan gør du

Porremayonnaise 

Step 1

Kom porregrønt og olie i en blender og blend det i flere minutter til det er en fuldstændig glat masse. Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra. Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.

Step 2

Kom æg, sennep, eddike og salt i en foodprocessor. Kør det hele ved høj hastighed og tilsæt den grønne olie i en tynd stråle til mayonnaisen har en god, tyk konsistens. Smag til med friskkværnet peber

Skær æbler i 1 cm både

Del bådene i 1 cm trekanter

Vend æblebådene m æbleeddike og lad stå 5 minutter

Portionering

Jordskokker 20 g/2 skiver

Porremayo 5 g/ 3 dutter

Syrlige æbler 5 g

Stegte løg 2 g

Radiseskud 1 g

Anina Kjær