Omelet med ristet chorizo og tomatchutney

 
02+Omelet+med+corizo+og+tomat (1).jpg
 

Det skal du bruge

2 personer
Ca. 30 minutter

 

Chutney

  • 1 rødløg

  • 2 modne røde tomater

  • 2 spsk sukker

  • 10 korianderfrø

  • 1 stjerneanis

  • ½ dl æbleeddike

Pynt

  • Lidt karse og evt. tallerkensmækkere

Omelet

  • 5 æg 

  • 1 dl mælk

  • Salt og peber

  • 1 stykke frisk chorizo til stegning

  • 2 tsk olivenolie

Tilbehør

  • 2 skiver godt rugbrød

 

Sådan gør du

Pil rødløg, halver og snit i helt fine strimler, skyl tomater i koldt vand og skær ud i små tern.

Hæld sukker i en gryde og varm forsigtigt op indtil sukker begynder at karamellisere og blive gyldenbrunt.

Tilsæt korianderfrø og stjerneanis og lad det karamellisere i 30 sekunder inden du tilsætter rødløg og lidt salt. Vend godt rundt i løg så de falder lidt sammen, tilsæt så tomat og eddike.

Lad det hele koge i 8-10 minutter på lav varme, så det koger sammen til en tæt chutney og tomaterne stadig har lidt form.

Tag chutney af varmen og lad den køle let af.

Slå æg ud i en skål. tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen med en gaffel.

Skær chorizo i små tern.

Varm olie på en pande ved god varme. Steg chorizo på panden til de får lidt farve og smider lidt fedt.

Tilsæt æggemassen og når den begynder at sætte sig, fold siderne forsigtigt indover, så omeletten nærmest får en cigarform.

Vend omeletten rundt, og steg den 1-2 minutter mere, så den får flot farve udenpå, og stadig er blød i midten.

Vip omeletten over på en tallerken og server med tomatchutney på toppen, drys med karse og tallerkensmækkere.

Server og spis med godt rugbrød til.

Anina Kjær