Omelet med svampe og sprød crumble

 
04+Omelet+med+svampe+og+drys.jpg
 

Det skal du bruge

2 personer
Ca. 30 minutter

 

Crumble

  • 2 skiver daggammelt hvidt brød

  • 50 g flæskesvær

  • 1 usprøjtet citron

  • 5 kviste timian

Pynt

  • Lidt ærtespirer

Omelet og svampe

  • 150 g blandede svampe

  • 2 tsk olivenolie

  • Salt og peber

  • 6 æg 

  • 1 ½ dl mælk  

Tilbehør

  • 2 spsk sennep

 

Sådan gør du

Bag brødskiver i ovnen ved 150 grader til de er gyldne og gennemtørre.

Tag brød ud af ovnen og kom dem op i en foodprocessor sammen med flæskesvær, fintrevet citronskal og skyllet hakket timian.

Kør det hele til et fint drys a la rasp, så de forskellige smage og konsistenser bliver godt blandet. Kom drys op i en skål.

Rens svampe og skær i lidt mindre stykker. Varm olie på en pande ved høj varme.

Steg svampene et par minutter, så de får lidt farve og falder sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tag svampene af panden og hæld dem i en skål.

Slå æg ud i en skål. Tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen med en gaffel.

Varm olie på en pande ved middel varme. Tilsæt halvdelen af æggemassen og når den begynder at sætte sig, drys halvdelen af svampene på. Fold siderne forsigtigt indover, så omeletten nærmest får en cigarform.

Vend omelet rundt, og steg den 1-2 minutter mere, så den får flot farve udenpå, og stadig er blød i midten.

Vip omelet over på en tallerken og gentag processen med resten af æggemassen, så du får to omeletter. Gem lidt svampe til pynt.

Servér de to omeletter med resten af de stegte svampe på toppen, ærtespirer, et godt drys af den sprøde crumble og en god klat sennep.

Anina Kjær