Ovnbagte asparges med æggevinaigrette og kørvel

 
OVNBAGTE+ASPARGES-GULER+ÿDDER.jpg
 

Det skal du bruge

4 personer
Ca. 40 minutter

 

Æggevinaigrette

  • 4 æg

  • 1 spsk Dijon sennep

  • 1 citron

  • Salt og peber

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 bundt purløg

  • 1 bundt kørvel

Asparges og gulerødder

  • 10-12 gulerødder, ikke for tykke, 450 g, gerne i forskellige farver

  • 1 bundt grønne asparges, 150 g

  • 1 tsk olie

  • Salt og peber

Tilbehør

  • Hakket purløg og kørvel til pynt

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl gulerødder og skær dem igennem på langs.

Skyl og bræk enderne af asparges.

Læg gulerødder og asparges i et ovnfast fad med bagepapir. Dryp dem med olivenolie og salt og peber. Bag i 20 minutter i ovnen.

Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte. Afkøl dem i koldt vand.

Pil æggene og hak dem fint. Mos evt. let med en gaffel.

Rør sennep sammen i en anden skål med saften fra en citron. Rør olivenolie i lidt efter lidt til dressingen får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Skyl og hak purløg og kørvel. Gem lidt til pynt.

Vend dressing og hakkede krydderurter sammen med hakket hårdkogt æg.

Fordel æggevinaigrette over de færdigbagte grøntsager.

Pynt med hakket grønt.

Anina Kjær