Danske Æg
Kontakt
Om brancheorganisationen Hvad står Danske Æg-mærket for? Projekter i Danske Æg Hvad er branchekoden for Danske Æg?
Danskerne har aldrig spist så mange æg Brugen af fiskemel Notat og tiltag vedr. Brystbensfrakturer Madskoler
Det sunde æg Æg og makronæringsstoffer Æg og mikronæringsstoffer Artikler
Æg i køkkenet Æggets opbygning Æggets egenskaber Materiale om egenskaber og anvendelsesmuligheder Tilberedning af æg Sunde opskrifter med æg Retter med æg til foodservice
Produktionsforhold Kvalitetskontrol Salmonella Danskernes indtag af æg
Æg og klima Æg: En klimavenlig kilde til animalsk protein Materialer
Materialer
About Danish Egg Association About Danish Egg The healthy egg How many eggs can I eat? Myths about eggs and health
Om Danske Æg Om brancheorganisationen Hvad står Danske Æg-mærket for? Projekter i Danske Æg Hvad er branchekoden for Danske Æg? Nyheder og meddelelser Danskerne har aldrig spist så mange æg Brugen af fiskemel Notat og tiltag vedr. Brystbensfrakturer Madskoler Æg og sundhed Det sunde æg Æg og makronæringsstoffer Æg og mikronæringsstoffer Artikler Æg i køkkenet Æg i køkkenet Æggets opbygning Æggets egenskaber Materiale om egenskaber og anvendelsesmuligheder Tilberedning af æg Sunde opskrifter med æg Retter med æg til foodservice Ægproduktion Produktionsforhold Kvalitetskontrol Salmonella Danskernes indtag af æg Klima Æg og klima Æg: En klimavenlig kilde til animalsk protein Materialer Materialer Materialer English About Danish Egg Association About Danish Egg The healthy egg How many eggs can I eat? Myths about eggs and health
Danske Æg
Dansk. Fødevaresikkerhed. Dyrevelfærd. Sundhed.
Kontakt

Vitaminer og mineraler

BUDDAH+BOWL (1).jpg

Vitaminer og mineraler bidrager, i modsætning til makronæringsstofferne; fedt, protein og kulhydrat, ikke med energi til kroppen. De to grupper af mikronæringsstoffer er derimod vigtige for at sikre, at kroppen fungerer optimalt. Der findes en række forskellige vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for - alle i forskellige mængder. De har alle sammen forskellige egenskaber og virkninger, og kan derfor ikke erstatte hinanden. En sund og varieret kost kan opfylde alle disse behov - og her kommer ægget ind i billedet.

Ægget er nemlig en unik pakke af næringsstoffer, og indeholder næsten alle de vitaminer og mineraler som kroppen har brug. For hele tolv af mikronæringsstofferne er indholdet så højt, at ægget kan kaldes rig på og kilde til stofferne, idet henholdsvis 30 % og 15 % af den anbefalede daglige mængde dækkes.

Tabellen viser disse tolv vitaminer og mineraler, og hvor stor en procentdel af det anbefalede daglige indtag, der dækkes ved indtag af 100 g æg:

Udklip (1).png

Du kan læse mere om vitaminerne og mineralerne ved at klikke på dem:

A-vitamin
Anina KjærJanuary 3, 2020
Jod
Anina KjærJanuary 3, 2020
Fosfor
Anina KjærJanuary 3, 2020
Klorid
Anina KjærJanuary 3, 2020
Niacin
Anina KjærJanuary 3, 2020
Pantothensyre
Anina KjærJanuary 3, 2020
B12-vitamin
Anina KjærJanuary 3, 2020
Riboflavin
Anina KjærJanuary 3, 2020
Biotin
Anina KjærJanuary 3, 2020
E-vitamin
Anina KjærJanuary 3, 2020
D-vitamin
Anina KjærJanuary 3, 2020
Selen
Anina KjærJanuary 3, 2020

Få ægge-nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få ny inspiration og viden om æg.
Du får også hurtig besked om nye spændende konkurrencer og først-til-mølle-events.

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik

Tak for din tilmelding.

DanskeAag_Logo.png
 

Axeltorv 3
1609 - København V

Tlf.: +45 27 24 56 91
Mail: jnl@lf.dk

 

Sundhed

Æg i køkkenet

Ægproduktion

 

Materialer

Nyheder

Om Danske Æg

PrivatlivspolitikCookiepolitik